Ulybka

Møter i Ulybka holdes hver søndag.

Barneklubbens eldste gruppe: ”Ulybka” (”Smil”)

Gruppen ”Ulybka” ("Smil") består av 10 barn i alderen 9 til 13 år.
Etter vedtak i foreldremøtet høsten 2007 ble en profesjonell lærer med erfaring fra arbeid med tospråklige barn invitert.
Olga Timosjenko arbeidet med gruppen i løpet av hele 2009. I grunnlaget for undervisningen ble ideer om dannelse og utvikling av muntlig og skriftlig språk i en tospråklig situasjon lagt til grunn. I løpet av året ble barna kjent med russisk barne- og klassisk litteratur med særtrekk i russisk kultur og historie. Det ble lagt mye vekt på arbeidet med grunnleggende grammatikk og regler i det skriftlige språket.  

Aktiviteter organisert og gjennomført i vårsemesteret:
- 13 leksjoner med en lærer (hver på 2 undervisningstimer),
 - Besøk på forestilling "Peer!" på Hålogaland Teater i mars 2009.
- Deltakelse på åpen dag på Vitensenteret med visning av populære filmer for barn.
- I juni 2009 fikk vi besøk av en russisk folklore dansegruppe ”Severnaya Otrada" (Nordens glede) i Tromsø. Deltakerne i gruppa er russiske barna på 8-14 år. Ulybka organiserte en felles utflukt sammen med våre gjester. Vår "norske" barn lekte og sang sammen med russiske, med dette har de bekreftet ideen om at for barn spiller landegrenser ingen rolle

Høstsemesteret:
- 13 leksjoner med en lærer (13x2)
- Deltakelse i "Rakettskole" for barn, organisert av foreningen for ingeniører Tekna. Barn (og voksne) fikk se en interessant PowerPoint presentasjon og fikk høre om Kennedy Center og om hvordan Telenor bruker satellitter. Etter foredraget og en pause med iskrem kunne alle interesserte selv bygge en rakett opp ved hjelp av en enkel plastflaske, halvfylt med vann, og få den til å fly i 15-20 sekunder.

Gruppen samarbeider med skolen Stakkevollan, som lar oss å bruke skolens rom til undervising. Vi er veldig takknemlige overfor skoleledelsen for forståelse av situasjonen og håper på samarbeid fremover.