Teremok

Møter i Teremok holdes hver søndag kl.17:30 

Barneklubbens gruppe i midten: ”Teremok” (et lite hus fra russiske eventyr) 

I løpet av 2009 ble det gjennomført 27 timer – 15 timer i vårsemesteret og 12 timer i høstsemesteret. Undervisningen i vårsemester foregikk på onsdager fra kl. 18.00 til kl 19.10.

Gruppa ”Teremok” besto av 9 barn i 2009. I vårsemesteret 2009 arbeidet Olga Timochenko som lærer i barneklubben. Hun har erfaring med å undervise i russisk for flerspråklige barn som bor i Tromsø. Hovedmålsettingen med timene har vært utvikling av det russiske språket hos barn. Barna lærte det russiske alfabetet og utviklet lese- og skriveferdigheter i 2009.

Boka ”Bukvar” av N.S. Zhukova ble brukt i undervisningen. I timene ble barna også kjent med russiske fortellinger og eventyr.

I høstsemester 2009 fikk gruppa en ny lærer Yulia Zhiliaeva som fra før av hadde noen erfaring med undervisning. Undervisningen foregikk på søndager på Stakkevollan skole fra kl. 17.30 til kl. 18.30.

I høstsemester ble programmet for utvikling av det russiske språket utvidet med logiske oppgaver, matematikkoppgaver, rebus- og gåteløsninger og utviklingsleker. Følgende litteratur ble brukt i undervisningen:

R.N. Buneev ”Russisk språk”, L.G. Peterson ”Matematikk”, Tester for førskolebarn, Lille ordbok Smesharik, O.E. Sergeeva ” Morsomme steg”, E. A. Latiy ” Håndbok encyklopedi med utviklingsleker for barn fra 1 til 7 år”, V.G. Dmitrieva ” Gåter om alt i verden”.

Barna likte veldig godt å lese korte fortellinger hjemme fra boka ” Sasha og Masha” av Anni M.G. Shmidt med lekre illustrasjoner.

Slutten av høstsemesteret ble feiret av alle foreldrene og barna med brask og bram i Peppes Pizza lokaler.